Tuesday, March 10, 2009

Blue Sky Collapse

Blue Sky CollapseMusic and Lyrics by Adhitia Sofyan
As I walk to the end of the line
I wonder if I should look back
To all of the things that were said and done
I think we should talk it over

Then I noticed the sign on your back
It boldly says try to walk away
I go on pretending I'll be ok
This morning it hits me hard that

Still everyday I think about you
I know for a fact that's not your problem
But if you change your mind you'll find me
Hanging on to the place
Where the big blue sky collapse

As I stare at the wall in this room
The cracks they resemble your shadow
When everyday I see time goes by
In my head everything stood still

I'm waiting for things to unfreeze
Til you release me from the ice block
It's been floating for ages washed up by the sea
And it's drowning, thought you should know that

You see people are trying
To find their way back home
So I'll find my way to you


Saturday, March 07, 2009

So Many Things to Tell

1. I fell in love with Adhitia Sofyan's song after I heard Adelaide Sky, one of his song in Raditya Dika's movie, Kambing Jantan. You can download his songs and the lyrics here. And I should say that I expected too much from Kambing Jantan the Movie. It just not as good and not as funny as I thought it will be. Raditya Dika said in his blog that if you laugh at Woody Allen's movie Descontructing Harry then you will laugh at his movie too. He did the movie with Woody Allen style, anyway. But somehow, most Indonesian people are just not that smart, he should realize. And sorry to say, Herfiza Novianti, this is not sinetron ok? Poor acting. Be thankful that you are Raditya Dika's girlfriend. Edric Tjandra is totally funny as usual. Very natural. Brilliant work.

2. I've just watched Sigur Ros' video, Gobbledigook, from Með Suð í Eyrum Við Spilum Endalaust which was out in 2008. This video was made by Arni & Kinski collaborated with photographer Ryan McGinley. I won't put the video here because, rrrr, just watch it. Just find it in Youtube or somewhere else. Okay, so actually the video is beautiful! The nature of Iceland which is oh-so-green and calming combined with tribal beat, and also naked people running and dancing all around showing happiness and freedom. I don't think it's erotic, but still, it's disturbing. That's why I won't put the video here.

3. Tomorrow, there will be Opera Ganesha held at Sasana Budaya Ganesha! Watch me watch me! I'm going to sing with PSM. We will sing 4 songs, Gaudeamus Igitur, Naik Delman, Funiculi Funicula, and Mentari. This is a collosal show. All art and culture student unit will be involved. Purwacaraka also involved as the music director. I expect the show will be magnificent, lustruous, amazing, fantastic, okay I'm being too hysterical, but I'm soooo excited!

4. I met three, THREE handsome guys at the rehearsal. Okay, enough said.

5. I found out that the message board in ITB is full with critiques from students. I must admit what they wrote are right. The Dies Emas celebration was toooo big! ITB is full of decorative stuff which definitely costs A LOT. Is it a show-off? And I regret the fact that ITB put some names who donate 50 billions rupiah on Labtek! What, did they buy ITB? I smelled some commercialism and collution here. I read one of the message "Kalo udah gede mau beli CC ah, biar namanya bisa dipajang," And this is what I write: "Lumayan bisa foto-foto norak. Kapan lagi coba Dies Emas?" anyway, Happy 50th Birthday, ITB!

xoxo

lawinda

Thursday, March 05, 2009

ITB, sejak 1959 ( Esai Fotografi ITB Photo Hunting Contest 2009)

ITB, Institut Terbaik Bangsa


yang para pemimpinnya adalah..
.


Tempat bernaung para 'gajah-gajah' yang haus akan ilmu


mampu berorganisasi dan mengkaryakan diri


mengembangkan ilmu pengetahuan dan membangun Indonesia


bisa memberikan sumbangsih bagi almamater


atau mungkin suatu saat nama kami bisa tertera di gedung-gedungnya


Tugu Soekarno, sebag
ai sumbu axis


dan Campus Center Timur, tempat semua keriuh rendaha
n Dies Emas ini dirancang


memberikan kesempatan pada para mahasiswa u
ntuk beradu argumen


dan menikmati musik Jazz yang
groovy di tengah hari


Saat pameran, stand ini menarik mata saya


Namun permainan saat saya kecil ini benar-benar membawa saya bernostalgia


mereka mampu menggunakan teknologi membuat produk inovatif yang mampu bersaing dan membawa masa depan bangsa ini ke ara
h yang lebih baik


bukankah itu sangat sesuai dengan tema kali ini?








Tuesday, March 03, 2009

Anjing, Gue Dibentak Sopir Angkot!

Mood saya hilang tiba-tiba gara-gara kejadian ini. Mungkin beberapa dari kalian pernah mengalami yang seperti ini.

Jadi tadi setelah kuliah, anak-anak Ascova seperti biasa ngumpul di CC Barat untuk membicarakan berbagai hal. Sebenarnya saya tadi juga setengah hati mau ngumpul karena udah laper berat dan kebelet pipis, tapi demi menunjukkan loyalitas yah saya ikut setor muka. Setelah forumnya selesai saya cepat-cepat keluar kampus untuk pulang. Awalnya memang niat jalan kaki, tapi berhubung matahari terik banget akhirnya memutuskan untuk naik angkot saja. Awalnya udah sebel tuh pas ngeliat angkot putih kuning (Panghegar-Dipatiukur) itu ngetem di depan kampus, kosong, plus mesinnya dimatikan yang artinya, tuh angkot jalannya bakal nanti-nanti. Tapi karena saya nggak melihat ada angkot lain di sekitar situ ya sudah, saya naik aja berharap setelah saya naik angkotnya langsung jalan.

Namanya juga ngetem, lamaaanyooo... saya udah mulai gusar dan nggak tenang. Perut berkerucuk, kandung kemih berteriak. Mesin angkot tidak juga dinyalakan. Akhirnya saya memutuskan turun untuk mencari angkot lain. Nah, ketika saya menyetop angkot lain, si supir angkot yang saya stop menunjuk angkot ngetem itu yang artinya saya memang harus naik angkot ngetem bodoh itu. Oh damn, saya memaki dalam hati kode etis para sopir angkot itu. Dengan tebel muka saya akhirnya naik lagi angkot ngetem super goblok itu. Menn, nggak jalan-jalan. Semakin gusar, semakin nggak tenang. Angkot itu pun menyalakan mesin. Lalu sok maju-maju seakan-akan memang sudah mau jalan. Tapi lha kok tetep nggak jalan. Saya akhirnya nggak tahan dan turun PADA SAAT TUH ANGKOT UDAH BENER-BENER JALAN. Nah ini dia pas si sopir mulai bentak-bentak:

"Neng, kalo mau turun mah turun aja! Dari tadi naik turun naik turun! Kalo mau cepet mah naik taksi aja!"

Saya sih sok ketawa-ketawa aja sambil ngomong, "Maaf Bang, abis buru-buru!" padahal dalam hati saya memakinya "Anjing! Siapa elu bentak-bentak gue!". Abis itu angkotnya beneran jalan meninggalkan saya yang keki berat. Dan akhirnya saya pulang JALAN KAKI PANAS-PANASAN. Sepanjang jalan saya ngedumel dan memikirkan hal yang nggak-nggak yang bisa terjadi pada si sopir angkot, seperti kecelakaan contohnya. Jahat bukan? Saya juga sebel setiap melihat angkot kuning lewat. Dan akhirnya saya juga memutuskan buat nggak dateng tutorial kalkulus dan fisika nanti jam 1 karena mood belajar saya juga jadi ikut hilang. Thank you so much, Sopir Angkot, you made my day!


Tapi kemudian muncul dalam pikiran saya, mungkin mood si sopir juga sama-sama sedang nggak bagus. Mungkin dia juga gusar gara-gara nggak dapet penumpang dari tadi dan pendapatannya dari pagi sudah seret. Saya mungkin memang penumpang menyebalkan tukang mengeluh yang nggak sabaran. Iya deh, kita impas...

xoxo

lawinda

Sunday, March 01, 2009

Thrifting Extravaganza

This morning I went thrifting at Pasar Gasibu with Haiti and Meisa. I only want to buy a black dress for PSM, but I ended up buying two other dresses. It is just soooooooo cheap, I can't help myself. It's only 5000 rupiah and if you buy 5 dresses you only have to pay 20.000! Meisa and Haiti bought other 3 dresses which is also inspiring. They also bought some blazers and blouses at other stalls. Haiti bought this brown houndstooth blazer that is soooo cool. She said that she will fix the buttons (they were rusted, euuuugh) and surely I will borrow it someday. Haha. Here is what I bought (sorry for the low quality photos so you can't see the detail of the dresses, I'm using my cell phone to take the photos):







xoxo

lawinda