Monday, October 20, 2008

my first (unfinished) rock climbing

Here I am now, sitting in pain... caused by bruises I got in Citatah. Let me tell you how I got them.


Saturday, I went to Citatah to attend 'Materi Lapangan Rock Climbing' with GM XVIII KMPA 'G' ITB and the seniors. We left ITB at 9.15 and arrived in Citatah at 11. After we got there, we built our tent, having a break, enjoying the scenery, having lunch, and praying. And of course, chatting, getting to know each other, as a new member of KMPA. Then at 14.00 we had our 'materi', which is about knots. We learn how to tie knots, especially 'simpul 8' and how to make seat harness, both are needed to climb the next day. At 16.00 we learn about rock climbing itself. Oh yaa, 'pemateri' for that day is Kak Maul. After the 'materi' finished, we cooked our dinner, eating, and praying, and by 20.00 we gathered around, GM and seniors, together. The seniors called it 'Kubis-Kupas Abis'. With the candles lit, snacks, and tea & coffee were cooked on the trangia, we shared about KMPA and why we joined KMPA, and also had a lot of good laughs (Hail Om Sigit... he's the king that night). I went to sleep at 23.00, while others still chatting by the candles. Sorry, too tired to continue...


Sunday, the next day, the CLIMBING day!! I was a bit too excited for this. But I don't know why, I got problems while making my seat harness, it took sooooooooo long time, and still, I had to took it off and start all over again!! Damn! I got the third chance to climb after Tetu and Os. At my first climb I fell to the ground (thank God, we all tied to a rope, thanks to Kak Bambang, my belayer). No problem with that, so I climb again, and FELL AGAIN at the same spot, but I just slipped not far from that spot, so I continue. I kept going 'til the rope stuck to a rock. I was yelling "slack" (which is a commando when your rope is too tight so you can't move) but the rope still stuck so the seniors on the ground told me to come down, after all my effort to get there. They told me to just 'freely fall' so I let my hand off the rock, and here it goes, THE ROPE SWING! I felt like I was in roller coaster which runs backward. Then my body HIT THE ROCK! I felt pain all over my body. When I checked my legs I found one BIG BRUISE below my right knee, and bloods on my left toes. Kak Maul cleaned my wounds and blotted 'minyak gandapura' on my bruise. At first, I didn't really feel the pain on my legs, but I felt pain on my arms. I had a rest for a while, and after Intan had climbed, I tried to climb once again, but my hand cannot grab anymore. It felt so stiff, the grab was loosen. So, Kak Yostal told me to wait and give chance to others who hadn't climb. So I laid under the trees and had a hand exercise. That's when I started to feel the pain on my legs. I checked my legs, the bruise was getting bigger and blue. Aji and Nasir brought me ice that Tetu wrapped in her slayer to compress my bruise. I was hardly walk so there's no chance for me to climb again. Even Helmi, who at first scared to climb can finally reach the top and rappling down. And me? Crying inside. Huhhh. I was the only one who didn't get to the top that day. I will pay it next time! Watchout you guys!


After all GM had climbed we went back to our tent to cook our lunch. After we had lunch and break, time to packing up. When we finished packing up, we evaluated what we had done. Then we went back to ITB and arrived there at 17.00.

When I got home, I checked my back and uooohhh, my back was also full of bruises! My upper right back also had some scratches. Mbak Har helped me clean my legs and she also put 'beras kencur' on my bruises and wrapped it. Here's the pho to of my bruise after a day.


bengkaknya udah berkurang, tapi tambah biru euy.. dan sakit kalo digerakkin

Hope it can get better, okay?

xoxo

lawinda


Saturday, October 11, 2008

taxi talk

Hari ini gue dan mama naik dua taksi yang berbeda dan supirnya dua-duanya doyan ngobrol! Tapi yang bikin gue bener-bener kaget itu supir taksi yang pertama. Begini nih ceritanya.


Gue dan mama mau bayar air di Bintaro dan untuk menuju ke sana kita naik taksi. Begitu gue dan mama buka pintu dan duduk, supirnya langsung salam 'Assalammualaikum'. Pembuka yang baik. Setelah membuka pembicaraan tentang asal daerah masing-masing, sang supir (yang punya nama Suhadi dan NIPnya 26096, serta berasal dari Kudus) pun mulai bercerita tentang orang-orang Papua yang suka royal (ya, secara si mama kan tinggal di Papua). Obrolan mengalir dan mengalir, dan akhirnya ia bercerita bahwa dulu ia pernah kerja di perusahaan kontraktor 'something' yang bekerjasama dengan perusahaan Jepang 'something'. He got 'PHK' di tahun 1999, masa-masanya gelombang PHK gila-gilaan tuh. Ia cerita ia dapet pesangon yang lebih besar daripada yang lain, karena ia sempat jadi orang kepercayaan si boss besar. Pesangon itu sempat ia pake usaha yang akhirnya gagal juga. That's why he ended as a taxi driver. Ia juga membeberkan bagaimana pekerjaannya dulu, termasuk bossnya yang punya masalah dengan perpajakan. Ternyata, si boss tea yang katanya sih (I didn't mean to be racist lho) Chinese, nilep uang yang harusnya buat bayar pajak sampai 1 milyar! D'oh.. ini nih yang ngancurin bangsa kita! Terus, si boss minta tolong Pak Suhadi ini buat negosiasi sama kantor pajaknya. Si boss wanti-wanti sama Pak Suhadi, kalo bisa bayar pajaknya 300 juta aja. Ternyata, dari negosiasi itu Pak Suhadi bisa nawar sampe 200 juta. Otomatis, yang 100 juta masuk deh ke kantongnya Pak Suhadi. Nah yang 70 juta ini yang dipake buat modal usahanya Pak Suhadi, 30 jutanya ia tabung. Tapi, dia bilang, karena ini uang 'panas' makanya usahanya nggak diridhoin Allah, bangkrut deh. Setelah ia bangkrut, 30 juta itulah yang jadi pegangan ia dan keluarganya. Pak Suhadi pun mencari cara agar uangnya tidak habis gitu aja. Dan ternyata Blue Bird ada lowongan, melamarlah ia. Untung, sekarang Pak Suhadi merasa betah di Blue Bird karena waktunya kan bebas milih sendiri, nggak ter-schedule seperti dulu saat ia kerja kantoran. Pak Suhadi juga cerita bahwa dulu ia pernah belajar nyetir saat ada proyek, emang modal cari duit katanya. Okay, kita jadikan itu pelajaran buat kita semua....


Pak Suhadi is a well-educated person, walaupun ia cuma lulusan SMA. Pak Suhadi juga cerita tentang bawahan-bawahan dia yang sering diundang makan-makan di rumahnya. Bawahan-bawahan dia yang notabene adalah insinyur, sarjana, atau minimal D3 dari universitas-universitas ternama di Indonesia aja sampe mengagumi banget Pak Suhadi ini (okay, ini ceritanya Pak Suhadi lho, gue sih percaya-percaya aja lah), karena mereka ngeliat si Bapak satu ini cuma lulusan SMA tapi punya rumah yang lumayan mewah dan kehidupan yang cukup mapan. He said "Ilmu untuk cari duit nggak bisa didapetin dari sekolah," it's life skill, you know, those communicating skill and stuff, I guess you all already knew that (asumsi bahwa pembaca blog saya adalah orang-orang terpelajar :p).


Gue sempet ngobrolin tentang Pak Suhadi bareng mama. Gue nanya, Pak Suhadi kan pinter noh, kenapa dia nggak bikin perusahaan kontraktornya sendiri? Paling nggak konsultan lah, dan dia nggak harus join-an sama orang (usahanya yang dulu bangkrut itu adalah hasil join-an dengan beberapa korban PHK juga). Terus si mama bilang "Kamu denger kan tadi ceritanya dia tentang adik-adiknya (Pak Suhadi sempet cerita sih, tentang adik-adiknya yang ia biayain kuliahnya dan sekarang jadi 'orang')? Dia sih yang penting orang-orang yang dia sokong bisa berhasil dan jadi 'orang'. Yang penting dia sekarang bahagia dengan hidupnya," hmm, iya juga ya, daripada nanti ia juga terjebak (lagi) dengan 'lingkaran setan' korupsi yang banyak terjadi di dunia bisnis sekarang ini, yang penting penghasilannya kan halal, dan kalo dia nggak jadi supir taksi, gue nggak bisa denger cerita itu dong... hehe..


Supir kedua, doyan ngobrol juga sih, cuma supir yang sekarang bernama A. Ramadhan dan NIPnya 59095 itu ngobrolnya ngalor ngidul kemana-mana. Kayanya apa aja yang di kepala dia dikeluarin aja deh. Yah, gue sempet dipuji pinter sih, karena dia tahu gue kuliah di ITB (Institut Terbaik Bangsa, aheeeeii) dan sempet sekolah di Insan Cendekia. Haha, self-boosting lah dikit..


Tapi, yang paling gue inget, kedua-duanya mesenin gue buat belajar yang baik dan nggak ngecewain orang tua. Ay ay, Sir! I'll keep that in mind.


Sebenarnya masih banyak lagi cerita tentang supir-supir taksi yang obrolannya berisi. Si mama sih yang paling sering dapet supir doyan ngobrol. Nanti kalo ada lagi bakal gue ceritain di sini.


xoxo


lawinda





Wednesday, October 08, 2008

My Playlist

It's not the new one.. but it's what I recently heard. Some of the songs maybe not new, but I like it, so I put it here..


1. Two Lights - Five For Fighting
2. Tonight You Belong - The Bird and The Bees

3. Nothing To Fear - White Shoes and The Couples Company

4. (I Wanna) Call It Love - Sondre Lerche

5. I Melt With You - Nouvelle Vague

6. If Looks Could Kill - Camera Obscura

7. Tattoed On My Mind - D'Sound

8. People Are People - D'Sound

9. Sunshine - Gabrielle

10. Maybe You're Gone - Sondre Lerche

11. Love In December - Club 8

12. Please Say Yes - Santamonica

13. Say It All - Sondre Lerche

14. Two Way Monologue - Sondre Lerche

15. Hell No - Sondre Lerche

16. Stars - Switchfoot

17. Someone Somewhere - The Wannadies

18. Anyone Else But You - The Moldy Peaches

19. You and Me - The Wannadies

20. Sayang - Chrisye
(jiahh)
21. Love In The Peaceful World -
Level42
22. Warwick Avenue - Duffy
23. Chasing Pavements - Adele
24. Love is a Losing Game - Amy Winehouse
25. Blindsided - Bon Iver
26. The Wolves (act I and II) - Bon Iver
27. Comfortable - John Mayer
28. Coffee - Copeland
29. I Was Made For You - She and Him
30. I Thought I Saw Your Face - She and Him
31. Be Still My Heart - The Postal Service
32. You Make Me Feel Brand New - Simply Red
33. Hoppipolla - Sigur Ros
34. Gobbledigook - Sigur Ros
35. One Last Dance - Craig David
36. In God's Hands - Nelly Furtado


Enjoy...


lawinda

Thursday, October 02, 2008

Thank God, I'm here now!

Hello everybody...


here is my new blog, I will start a new one with a whole new soul. This time, try to be grateful with all I have now, grateful with what God have given me...



I've ever had a blog, but it's never be updated since I was in high school (now I'm in Bandung Institute of Technology, Faculty of Industrial Engineering)... please check them out by clicking it here.



for now, bye bye...



i'll write another post later...



XOXO, cauu



lawinda